Geachte bezoeker

 • Login gegevens

Nieuwsberichten

 • VACATURE ANIMATOR VOOR ONTDEKKINGSCENTRUM COOP

  19 april 2016

  Ontdekkingscentrum kanaal VACATURE ANIMATOR VOOR ONTDEKKINGSCENTRUM COOP VERANTWOORDELIJKE CREATIEVE WORKSHOPS VOOR ONTDEKKINGSCENTRUM COOP COOP – het ontdekkingscentrum aan het kanaal is een nieuwe educatieve en culturele plek die binnenkort (...)

 • Minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest legt eerste steen voor de COOP

  9 oktober 2014

  De minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Rudi VERVOORT en de burgemeester van Anderlecht, Eric TOMAS, hebben op vrijdag 3 oktober 2014 samen de eerste steen gelegd voor het COOP-project, een gebouw van ruim 5.000 m2 dat zowel (...)

 • Eerstesteenlegging voor de COOP

  22 september 2014

  Op vrijdag 3 oktober vond de officiële eerstesteenlegging plaats voor de renovatie van de voormalige maalderij Moulart. Het gebouw zal een vlaggenschip vormen binnen het Project Port Sud en opent eind 2015 zijn deuren. Het kreeg ondertussen de (...)

 • Begin van de verbouwingen

  11 juni 2014

  Aannemersbedrijf CFE Brabant werd aangeduid voor de verbouwing van het toekomstige COOP-gebouw aan de Fernand Demetskaai 23. De werken zijn begonnen op 13 juni 2014. Heel spannend allemaal...!

 • Canal Days

  2 mei 2014

  Op 29 en 30 april jl. organiseerde het Agentschap Territoriale Ontwikkeling het colloquium Canal Days. Wij kregen en er de kans om het werk dat Euclides al 20 jaar verricht voor te stellen, met het aspect bedrijvencentrum en het aspect (...)

 • Teken je voor mij een… innovatieve scheepswerf?

  22 april 2014

  Op 26 maart jl. staken een architect, een gedreven liefhebber van houten schepen, een schrijnwerker-timmerman en een siersmid de koppen bij elkaar om over de inrichting van de scheepswerf te praten. “We zullen boten kunnen bouwen van 11m lang en (...)

 • COOP ambassadeurs verkennen de maalderij

  10 maart 2014

  Op zondag 9 maart hebben de nieuwe leden van ‘COOP Embassy’ de hele dag een opleiding gidsen gevolgd o.l.v. Guido Vanderhulst, een specialist van het Brusselse industriële erfgoed en lid van het kenniscomité van COOP. Op het programma stond de (...)

 • innovatieve scheepswerf ligt bij COOP aan de kaai...

  5 maart 2014

  Een project, actoren en partners, ideeën en een gezonde ambitie om het kanaal in Anderlecht een ander gezicht te geven: voor het eerst zijn alle noodzakelijke ingrediënten aanwezig om het project ‘Chantier d’Innovation Fluvial’, de waterwerkplaats (...)

 • Presentatie van het COOP-project aan de schooldirecties van Anderlecht

  20 februari 2014

  Op vraag van de Schepen van onderwijs heeft Euclides op vrijdag 14 februari het COOP-project voorgesteld aan de directies van de scholen van de gemeente Anderlecht. Hun enthousiasme biedt uitzicht op een vruchtbare samenwerking rond de beoogde (...)

 • COOP-ambassadeurs op zoek naar getuigenissen over de wijken aan het Kanaal

  20 februari 2014

  Op maandag 17 februari is de ambassade van de COOP bijeengekomen om een opleiding te volgen van Brussel behoort ons toe / Brussel nous appartient, in samenwerking met de COOP. Deze organisatie houdt zich sinds 2000 bezig met het inzamelen van (...)

 • 7 ondernemingen dienen een offerte in voor de verbouwingswerken van het PORT SUD-gebouw

  10 februari 2014

  Zeven aannemersbedrijven hadden een voorstel ingediend tegen de publieke zitting voor de opening van de offertes die plaatsvond op maandag 20 januari om 11 uur. De analyse van hun offertes heeft in de eerste helft van de maand februari geleid (...)

 • COOP op het colloquium ‘Brussel 2020’

  5 februari 2014

  Op 22 januari heeft Euclides deelgenomen aan het colloquium ‘Brussel 2020: Europese fondsen voor een duurzame stad’, georganiseerd door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, in het kader van de lancering van de nieuwe programmatie van het Europees (...)

 • Ambassade van de COOP: tweede oproep voor kandidaturen

  5 november 2013

  Anderen laten kennismaken met de wijken rond het kanaal lijkt u een leuke bezigheid? Word dan ambassadeur/ambassadrice van de COOP. Het project PORT SUD, ondersteund door de gemeente Anderlecht, lanceert een tweede oproep voor kandidaturen om (...)

 • Vernissage in de COOP

  18 juni 2013

  Maandag 24 juni om 14 u - De gevel van de COOP krijgt een opknapbeurt door het schilderwerk van de scholen Maurice Carême, Pierre Lairin en Les Tourterelles. Ook de kinderen van de vzw Kaléidoscope en die van de groep Art & Sport namen het (...)

 • Openbaar onderzoek

  15 mei 2013

  Het openbaar onderzoek is begonnen. Er staan nu rode bordjes voor het ZUIDHAVEN-gebouw. De overlegcommissie zal samenkomen op donderdag 23 mei!

 • Scheepsrenovatieproject

  19 april 2013

  De derde pijler van het project ZUIDHAVEN is het scheepsrenovatieproject voor de bouw van traditionele of innovatieve boten. Het project combineert verenigingsdynamiek met een opleiding en een sociale onderneming. Het team van Chantiers de (...)

 • Opendeurdagen

  18 april 2013

  Op 25 april stelt COOP voor de eerste keer zijn deuren open voor omwonenden en verenigingen. Bezoekers worden verwelkomd tussen 17.30 en 19.30 u. Op het programma staan een presentatie van het project en de geschiedenis van het gebouw. Iedereen (...)

 • Op zoek naar een museumkundige

  9 november 2012

  Op 9 november verschijnt in het Bulletin der Aanbestedingen en het Europees Publicatieblad de aankondiging van opdracht met het oog op de aanstelling van een museumkundige voor het project ZUIDHAVEN, voor de ontwikkeling van het (...)

 • De gevelbekleding gaat weg

  10 oktober 2012

  Na 30 jaar goede en trouwe dienst worden de gevelbekledingspanelen van het ZUIDHAVEN-gebouw weggenomen. Voor de heer Giambusso, de voormalige exploitant van het Pneumatic Center, die ze samen met zijn vader geïnstalleerd had, zal dit wel even (...)

 • Geen brug te ver

  19 september 2012

  Er is vandaag een veelbelovende vergadering gehouden over de belangrijkste kwesties inzake buurtmobiliteit in verband met de vestiging van nieuwe ondernemingen en het Ontdekkingscentrum COOP in het ZUIDHAVEN-gebouw. De snelheid waarmee gereden (...)